fredag 4 september 2009

Rödvinskräm för hela slanten...

Ikväll var det min tur att stå för middagen.
Det var ett tag sen. Ett långt tag sen...
Om jag tänker efter så är det pinsamt länge sen.
Jag KAN laga mat och jag älskar ju att äta mat, men det är bara det att jag kanske inte har stans största intresse att LAGA mat.
Det tar 30 minuter att tillaga käket, 10 minuter att äta och sen 30 minuter att plocka undan!?
Den ekvationen går inte riktigt ihop för mig. Eller joooo, NU gör den det! Nu när jag äter tilsammans med älskling. Det är så underbart att få dela en middag tillsammans med den man älskar!
Men när jag var singel så kunde jag lugnt stilla min hunger med en tallrik gröt om kvällarna. På sin höjd.
Passionen för matlagning fanns inte då. Det gör den inte nu heller egentligen, men ikväll la jag manken till och roddade ihop middagen till oss två.

Kärleken fick välja grundingrediensen. Valet blev kött.

Efter jobbet kilade jag med fredagströtta ben till Hötorgets Saluhall och köpte två stora och fina bitar oxfilé.
Hade helst av allt sluppit handla på själva Hötorget, men jag var i stort behov av färska kantareller så det var bara att bita i det sura äpplet och masa sig dit.

Varorna de säljer (frukt&grönt) är s ä k e r t av god kvalité, men det är mer än vad jag kan säga om säljarna.
Hundrafemtioåtta nysvenskar som gör ALLT för att sälja en paprika. Typ.
Och ni som frekvent rör er kring Hötorget vet att dom här grabbarna är rätt så flirtiga av sig.
Inget nöje för en ensam tjej.

Jag bad att få 2 dl kantareller.
Killen slänger ner 1,5 liter.
Jag ber honom plocka ur.
Han plockar ur 4 kantareller.
Suck...jag ler, tar fram plånboken och betalar 40 spänn. Tack&hej!

Väl hemma tog jag en power nap på 20 minuter innan köksplikten kallade.

Kvällens meny:

Oxfilé med kantarellsmör
Potatisklyftor och morotsstavar i ugn
Rödvinssås
Sallad

Kantarellsmöret var GRYMT (!!!) gott. Och sååå enkelt att göra!
Potatisen och morötterna var det inga problem med heller.
Sen var det rödvinssåsen då´ra... Första gången för mig...har aldrig gjort det förrut. (och lär aldrig våga göra om det igen heller)
Fräste på charlottenlök, kryddade och hällde på rödvin.
Lät det koka upp.

Sen skulle jag, (enligt receptet), blanda vatten med majzena.
Det fixade jag!
Men när jag blandar det med resten så hände det något...
Jag förstod nästan på en gång att nåt var knas.

Konsistensen blev som kräm. Va fan?
Så upptäcker jag att det INTE är majzena jag har köpt, utan majsstärkelse!
Tro faaan de´!

Åt h*****e med den såsen!

Gluttade runt lite i skafferiet och hittade en påse Örtsås. Funkar! (hittade även ett paket med majzena. To L8 (late)...

Här är iaf resultatet:

Failed.

Tack Örtis!





Fina grejer av hög "kvalla".

Livskvalité!


Middagen blev riktigt smarrig och både jag och älskling blev mätta o glada.
Nu har vi varit och hyrt 2 filmer samt köpt snaska.
"Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyys" Lalalalalaaaa...

Inga kommentarer:


Normaltillstånd?